Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 1.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 2.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 3.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 4.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 5.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 6.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 7.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 8.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 9.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 10.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 11.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 12.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 13.
  • Prezentācija 'Ievads vīna pasaulē', 14.
Darba fragmentsAizvērt

SMARŽA:
Dažiem vīniem ir ļoti izteikta un bagāta smarža, citiem – mazāk aktīva, tādēļ vīnu glāzē saskalo, dodot dzērienam saskarties ar gaisu.
Vīnu nav ieteicams ilgstoši, intensīvi ostīt, bet gan vīna glāzi saskalināt un tad spēcīgi, īslaicīgi ieelpot aromātu un ar dažu sekunžu pārtraukumu atkal var ieelpot no jauna.

Francūži smaržas noteikšanai vīnā izmanto terminu “le nez”(tulkojumā – deguns), smaržas niansu precizēšanā:
Aromāts – apzīmē smaržas, kuras radušās vīnogu rūgšanas periodā(spēcīgas, “augļainas” smaržas, sastopamas jaunos vīnos)
Buķete – raksturo smaržas, kuras attīstījušās vīnam nobriestot ozolkoka mucās vai stikla pudelēs
“le nez” – smaržas, kuras mainās un var sajust atkarībā no vīna izturēšanas(vecuma), vīnogu šķirnes, vīna izcelsmes vietas un vīna kvalitātes

Autora komentārsAtvērt
Atlants