Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Pēteris Delle', 1.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 2.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 3.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 4.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 5.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 6.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 7.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 8.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 9.
  • Referāts 'Pēteris Delle', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  Profesora dzīve, pētījumi un sasniegumi zinātnē    4
  NOBEIGUMS    9
  LITERATŪRAS SARAKSTS    10
Darba fragmentsAizvērt

Pārtikas nozare ir viena no galvenajām nozarēm Latvijā un visā pasaulē. Pateicoties speciālistiem un viņu pašaizliedzīgajam darbam, pasniedzējiem, kuri nodod tālāk savas zināšanas studentiem, zinātniekiem, kuri veic dažādus pētījumus un atklājumus, papildinot un nostiprinot zināšanas šajā jomā, pārtikas nozare ļoti strauji attīstās un nostiprinās kā viena no prioritārajām sfērām valstī. Viens no pārtikas nozares pamatlicējiem Latvijā ir profesors Pēteris Delle, kurš pēc profesijas bija agronoms un pārtikas rūpniecības tehnologs.
Delles uzvārds jau 19. gs. otrajā pusē Cēsu apriņķa (tagadējā Madonas novada) Bērzaunes, Mārcienas un Grostonas pagasta ļaužu prātos saistījies ar progresīvu metožu ieviešanu lauksaimniecībā, īpaši biškopībā, augļu pārstrādē un labības novākšanā, kā arī ar rosīgu sabiedrisko darbošanos.
Vispilnīgāk savas profesionālās zināšanas P. Delle liek lietā, strādājot Lauksaimniecības fakultātē Latvijas Universitātē un Lauksaimniecības akadēmijā, veicot dažādus pētījumus un nododot savas zināšanas vēlākajiem pārtikas speciālistiem.
Zinātnieka Pētera Delles mūžs veltīts Latvijas dārzkopības iespēju pētniecībai, pamatošanai un lauksaimniecības ražojumu kvalitātes noteikšanas metožu izstrādei

Autora komentārsAtvērt
Atlants