Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Dzēriena "Pilskalna kvass" ķīmiskais sastāvs', 1.
  • Konspekts 'Dzēriena "Pilskalna kvass" ķīmiskais sastāvs', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Ko īsti nozīmē šie E jeb emulgatori, kas atrodas Pilskalna kvasā?
E151 – krāsviela (veido vai atjauno produkta krāsu)
negatīvās iezīmes: kaitīgs ādai
E629, E635 – garšas un aromāta pastiprinātāji
negatīvās iezīmes: zarnu trakta kairinājums
E211 – konservants (pagarina produkta glabāšanas termiņu, pasargājot to no mikrobiem, sēnītēm, baktērijām; dezinficējoša viela)
negatīvās iezīmes: karcerogēns.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants