Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ogļhidrāti pārtikas rūpniecībā', 1.
  • Konspekts 'Ogļhidrāti pārtikas rūpniecībā', 2.
  • Konspekts 'Ogļhidrāti pārtikas rūpniecībā', 3.
  • Konspekts 'Ogļhidrāti pārtikas rūpniecībā', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Ogļhidrātu pārvērtības un to nozīme
• Glikozes raksturīgākās pārvērtības ir dažādas rūgšanas reakcijas:
Glikozes rūgšanas reakcijas ir praktiski nozīmīgas rūpnieciskajā ražošanā – etilspirta, etiķskābes un citronskābes iegūšanā.
Tā norisinās kāpostu, gurķu un citu lauksaimniecības produktu skābēšanā.
• Saliktajiem ogļhidrātiem raksturīgas un praktiski nozīmīgas ir hidrolīzes reakcijas:
a) saharozes hidrolīze:
Izmanto „mākslīgā medus” jeb invertcukura iegūšanai. Saharozes hidrolīzes produktu – D-glikozes un D-fruktozes maisījums ir saldāks par saharozi.…

Atlants