Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 1.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 2.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 3.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 4.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 5.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 6.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 7.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 8.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 9.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 10.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 11.
  • Konspekts 'E-vielas un to ietekme uz cilvēka veselību', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  E vielu vēsture    4
2.  Pārtikas piedevu nozīme    4
3.  Kādas blakusparādības izraisa E piedevas populāros pārtikas produktos    5
4.  E piedevas bieži lietotajos pārtikas produktos    6
5.  Kaitīgāko pārtikas piedevu kodu uzskaitījums    7
6.  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

6. Secinājumi
Tas, ko var un ko vajadzētu izdarīt katram, pārstāt lietot tos produktus par kuriem pilnīgi noteikti ir zināms, ka tie ir kaitīgi, un tie būtu – Coca(Pepsi)-Cola un citi līdzīga veida saldināti, dzirkstoši dzērieni, ātrās ēdināšanas iestādījumu (McDonalds, Hesburger utt.) produkcija, čipsi, košļenes, enerģijas dzērieni, konfektes un citi saldumi, krāsaini saldējumi, alus, veikalos nopērkamās desas utt.
No alkohola un cigaretēm vajadzētu atteikties vispār, jo tie paši par sevi ievērojami bojā veselību, bet komplektā ar indējošu pārtiku, kaitējums veselībai ir daudzkārt lielāks. Ja vēl pie visa pieskaita mazkustīgu un stresa pārbagātu dzīvesveidu, tad kaitējums vēl vairākkārtīgi pastiprinās.
Uzturā vajadzētu lietot vairāk augļus, dārzeņus un tādus izstrādājumus, kas izskatās vai šķiet dabīgi. Viens no mazkaitīgas pārtikas ieguves risinājumiem, ir to iegādāties pa tiešo no zemniekiem. Tas prasa laiku, ir neērti, dārgāk un arī nav pilnīgas garantijas, ka attiecīgais zemnieks nav izmantojis kādas kaitīgas vielas vai metodes, tomēr kopumā tas ir labāk, kā pārtikt tikai no veikalos un ēstuvēs iegādājamās produkcijas.
Visbeidzot pats drošākais puslīdz veselīgas pārtikas ieguves veids ir audzēt pārtiku pašiem (tiem kam ir sava zeme) un vasarā pašiem iet mežā pēc sēnēm un ogām. Un pat ja nav iespējams sevi pilnībā nodrošināt ar šāda veida pārtiku, tad tāpat ir jācenšas to iegūt un maksimāli palielināt šāda tipa lietojamās pārtikas īpatsvaru.

Autora komentārsAtvērt
Atlants