Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 1.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 2.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 3.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 4.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 5.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 6.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 7.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 8.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 9.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 10.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 11.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 12.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 13.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 14.
  • Referāts 'Banketa klāšana 20 gadu jubilejā', 15.
Darba fragmentsAizvērt


Svinības notiks restorānā „Meka”, kurš atrodas Jelgavas rajonā, Ozolniekos. Tā ir piemērota vieta, jo restorāns atrodas tālu no ceļa un blakus nav dzīvojamo māju, tādēļ noteikti neviens nekam netraucēs. Restorāna interjers apvieno sevī modernismu un mājīgumu. Pārsvarā interjerā ir koks – koka galdi, krēsli, sienas. Pat ēdienkarte ir no koka un galda piederumi ar koka rokturi. Zālē ir arī vieta dējam. Kopumā tā ir piemērota vieta jaunatnes izklaidēšanai.
Viesu izvēlētais skaits ir 25 cilvēki. Tā kā tā ir 20. gadu jubileja, viesu vecuma grupa būs apmēram no 18 līdz 25 gadiem. Vecuma atšķirība ir neliela, tāpēc visiem viesiem būs piemērota un interesanta vienāda pasākuma programma.
Banketa apkalpošanas veids būs angļu apkalpošana – šīs metodes pielietojums prasa augstu viesmīļa kvalifikāciju, kas ietver profesionālu ēdienu sadalīšanas, porcionēšanas un servēšanas izpildi, kā arī paredz nepārtrauktu komunikāciju ar viesiem, jo ēdiena servēšana notiek viesa acu priekšā. Viesmīļa pienākumos ir atnest ēdienu no virtuves koplietošanas traukā un porcionēt viesu šķīvjos uz palīggaldiņa (gueridon). Pasniedzot ēdienus pielietojot angļu metodi, ēdienu cena ir diezgan augsta, jo tas prasa ne tikai viesmīļa profesionalitāti, bet arī papildu darba vietu ar aprīkojumu nepieciešamo servēšanas veikšanai.
Viesu pieņemšanas laiks sāksies 18:00 un turpināsies līdz 2:00. Tajā laikā ietilpst bankets un dažāda veida izklaidēšanas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants