Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Baltā cukura kvalitāte un kritēriji, uzturvērtība    5
1.1.  Uzturvērtība    5
1.2.  Kvalitāte un kritēriji    8
2.  Marķējuma prasības    9
3.  Kvalitātes noteikšanas metodes    10
  Izmantotā literatūra un avoti    11
Darba fragmentsAizvērt

3. Kvalitātes noteikšanas metodes
Balto cukuru veidiem ir vairākas kvalitātes noteikšanas metodes:
• Izmantojot metodi - masas zuduma noteikšana žāvējot -, nosaka masas zudumu, kuru sver svaros ar precizitāti līdz 0,1g
• Reducējošo cukuru noteikšana, izsakot to saturu kā invertcukuru (Berlīnes institūta metode) , izmantojot šo metodi, nosaka reducējošo cukuru saturu, kas izteikts kā invertcukurs, otrās šķiras baltajam cukuram. Lielums, kas noteikts, izmantojot šo metodi, ir reducējošais cukurs, izteikts kā invertcukurs.
• Reducējošo cukuru noteikšana, izsakot to saturu kā invertcukuru (Naita un Allena (Knight and Allen) metode), izmantojot šo metodi, nosaka reducējošo cukuru saturu, kas izteikts kā invertcukurs. Šo metodi izmanto tikai „Cukuram jeb Baltajam cukuram” „Augstākā labuma baltajam cukuram.”
• Polarizācijas noteikšana. Izmantojot šo metodi, nosaka polarizāciju „Otrās šķiras baltajam cukuram” , „Cukuram vai baltajam cukuram” „Augstākā labuma baltajam cukuram”.
Polarizācija ir polarizētas gaismas griešanas leņķis cukura šķīdumam, kurš satur 26 g cukura 100 mililitros. Mērījumu veic 200 mm garā kivetē.

Autora komentārsAtvērt
Atlants