-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
Referāts35 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
1. | Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 4 |
2. | Apmeklētāju skaita aprēķins | 7 |
3. | Sortimenta minimuma sastādīšana | 10 |
4. | Porciju skaita aprēķins | 12 |
5. | ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA | 15 |
6. | Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde | 16 |
7. | Kalkulācijas aprēķins | 42 |
8. | Ēdiena kvalitātes izvērtējums | 45 |
9. | Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins | 48 |
10. | Izejvielu prečziniskais raksturojums | 49 |
Autore veido krogu, jo Kuldīgā nav pieejams neviens šāda tipa ēdināšanas uzņēmums.
Ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vieta: Kuldīga, Dīķu ielā, tas atrodas pie ļoti ievērojama apskates objekta – Ventas rumbas.
Ēdināšanas uzņēmuma klasifikācija:
1) tips – atklāta tipa
2) veids – krogs
3) pēc apkalpošanas – pilna apkalpošana
Apmeklētāji – 60% darbspējīga vecuma cilvēki ar vidējiem ienākumiem, tūristu grupas, kā arī apmeklētāji no citām valstīm.
Vietu skaits zālē – 70
Uzņēmuma darba laiks:
ĒU darba laiks - 11.00 – 23.00
Virtuves darba laiks - 10.30 – 22.00
Krogā atsevišķā telpā ir izveidots bārs, kur ir pieejami visdažādākie dzērieni. Sākot no dažādām sulām (arī dabīgās sulas, svaigi spiestās) līdz pat alkoholiskiem dzērieniem (vīni, ali, šampanieši u.c.). Blakus telpā izveidota ēdināšanas zāle, kurā cilvēki var izbaudīt pasūtītos ēdienus. Lai piesaistītu pēc iespējas vairāk klientu bāra telpā ir izveidota tāda kā skatuvīte, kur māksliniekiem muzicēt. Un pie skatuves izveidota vieta, kur klientiem dejot, un izbaudīt mūzikas skaņas. Tiek rīkoti arī karaokes vakari.
Apmeklētāju zāles interjera raksturojums.
Zāle ar apaļu bāra leti zāles vidū. Zālei vidū novietota no ozolkoka gatavota bāra lete, kurai apkārt izvietoti bāra krēsli. Bāra krēsli iz izgatavoti no vecām alus mucām. Šīs zāles grīda ir no dabīga oša koka grīdas dēļiem. Zāles gaismas ķermeņi ir iestrādāti grīdā, tāpēc nekur pie griestiem nav redzamas nekādas lustras.…
Ar katru gadu pieaug mūsu valsti apmeklējušo ārvalstu tūristu skaits. Par vienu no nozīmīgākajiem objektiem, kurus apmeklē tūristi ir kļuvusi Kuldīga ar tās vecpilsētu un Ventas rumbu un ķieģeļu tiltu pāri Ventai. Palielinoties tūristu skaitam, nepieciešams izveidot atbilstošu infrastruktūru, kas nodrošinātu tūrisma pakalpojumu servisu. Tai ir divas galvenās funkcijas: 1) naktsmītņu nodrošināšana; 2) sabiedriskā ēdināšana. Autore iecerējusi izveidot ĒU, kas būtu lielākais Kuldīgā un atrastos blakus apskates objektiem – blakus Ventas rumbai un Livonijas ordeņu pils drupām. Izveidotais ēdināšanas uzņēmums atšķiras no pārējiem ar tā arhitektūru. Tas ir vienīgais krogs, kas pieejams Kuldīgā, kurš ir vienlaicīgi pieejams 70 apmeklētājiem. Atbilstoši šāda veida uzņēmuma prasībām, tika izstrādāti tehnoloģiskā shēma un nepieciešamā dokumentācija. Atbilstoši gadalaikiem (sezonām – vasara, rudens, ziema un pavasaris) izstrādāta ēdienkarte.