Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 1.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 2.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 3.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 4.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 5.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 6.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 7.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 8.
  • Konspekts 'Saldie ēdieni', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Cukurs
To izšķīdina:
Ūdenī (kompotiem);
Novārījumā (kompotiem, ķīseļiem, saldām mērcēm);
Sulā ( želejām, uzpūteņiem).

Salds krējums (35%)
Kā putu veidotājs darbojas krējuma olbaltumvielas, kas plānā kārtiņā apņem tauku lodītes. Jo tauku lodītes ir lielākas, jo šī kārtiņa ir biezāka un krējums labāk saputojas.
Vislabāk krējumu saputot, kad t 0 ir 4 – 7 0 C. Zemā temperatūra pasargā no sviesta veidošanās.
Putošanas laikā krējuma tilpums palielinās 2 – 2,5 reizes, bet, sasniedzot maksimālo tilpumu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants