Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 1.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 2.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 3.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 4.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 5.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 6.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 7.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 8.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 9.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 10.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 11.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 12.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 13.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 14.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 15.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 16.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 17.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 18.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 19.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 20.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 21.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 22.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 23.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 24.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 25.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 26.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 27.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 28.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 29.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 30.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 31.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 32.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 33.
  • Referāts 'Tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļu izvēle ēdināšanas uzņēmumam', 34.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tīrīšanas metodes    4
  Tīrīšanas līdzekļi    7
  Kopšanas līdzekļi    10
  Dezinfekcija    10
  Dezinfekcijas līdzekļi    12
  Dezinfekcijas līdzekļu veidi    14
  Tīrīšanas un dezinfekcijas plāns    16
  Lietošanas ērtība un drošums    18
  Personāla apmācība    18
  Ēdināšanas uzņēmuma “Juro IK” grīdas segumi    19
  Praktiskā daļa    24
  Flīžu tīrīšanas līdzekļu salīdzinājums    24
  Parketa kopšanas līdzekļu salīdzinājums    27
  Secinājumi    31
  Izmantotā literatūra    34
Darba fragmentsAizvērt

Tīrai un sakoptai telpai ir jābūt ikvienā ēdināšanas uzņēmumā, lai tā atbilstu visiem sanitāri higiēniskiem noteikumiem kādus pieprasa Ministru Kabinets (MK). Tāpēc nepieciešams izmantot daudzus tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļus, lai apkārtējā telpa iegūtu vēlamu, patīkamu rezultātu.
Agrāk cilvēki sava mājokļa kopšanai izmantoja dabā un sadzīvē viegli pieejamus līdzekļus: smiltis, pelnus, sāli, dzeramo sodu, sinepes, nātres u.c. Mūsdienās šo līdzekļu klāstu pārspēj universālie (visu virsmu tīrīšanai) un speciālie tīrīšanas līdzekļi (konkrētu virsmu tīrīšanai, un tos nedrīkst lietot citiem nolūkiem, kā paredzēts). Svarīgi ir atrast piemērotākos un atbilstošākos tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļus noteiktai virsmai, lai izvairītos no lieliem tēriņiem, papildus virsmas apkopes, kā arī nodrošināt augstu higiēnas standartu ievērošanu.
Nevienam uzņēmumam nav vienādi noteiktas tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas metodes, kā arī līdzekļi, katrs uzņēmums tos pieņem pēc saviem ieskatiem. Tomēr būtiski ir ievērot pamatnosacījumus ko nozīmē tīra vide, telpa, un kādai tai ir jāizskatās.
Darbā iepazīti un apkopoti tīrīšanas, kopšanas un dezinfekcijas līdzekļi ēdināšanas uzņēmumam, efektīvākās tīrīšanas metodes, kā arī tiks salīdzināti divu veidu ēdināšanas uzņēmuma grīdas segumu tīrīšanas, kopšanas līdzekļi.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants