Vērtējums:
Publicēts: 29.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 1.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 2.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 3.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 4.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 5.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 6.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 7.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 8.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 9.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 10.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 11.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 12.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 13.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 14.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 15.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 16.
  • Referāts 'Alus ražošanas tehnika', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Alus darīšanas procesa stadijas    4
1.1.  Iesala izgatavošana no miežiem    4
1.2.  Alus misas iegūšana    4
1.3.  Misas raudzēšana ar pārtikas raugu    4
1.4.  Nogatavināšana    5
1.5.  Filtrācija    5
1.6.  Iepildīšana    5
2.  Alus pagatavošana    6
3.  Iecienītākās alus receptes    8
3.1.  Parastais alus    8
3.2.  Lauku alus    8
3.3.  Mājas tumšais alus    9
3.4.  Bavārijas tumšais alus    9
3.5.  Portera alus    10
3.6.  Tumšais alus    10
3.7.  Medalus    11
4.  Alus iedarbība uz veselību    12
5.  Secinājumi un nobeigums    16
6.  Izmantotās literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Atzīmētas šī miežu dzēriena pozitīvā ietekme uz gļotādu pie tādām 12 pirkstu zarnas un vēdera saslimšanām, kā gastrīts un kuņģa čūla.
Neliels alus daudzums atveseļošanās laikā pēc smagām un nogurdinošām saslimšanām palīdz ātri atjaunot normālu floru vēdera - zarnu traktā.
Alus rauga iekšķīga lietošana tiek nozīmēta pie dažādām infekciozām saslimšanām, furunkulozes, cukura diabēta, izsitumiem un citām ādas saslimšanām.
Alum ir mazāk kaloriju nekā kokakolai, ābolu sulai, augļu dzērieniem kuriem tiek pievienots cukurs, nemaz nerunājot par pienu.
Ja paskatās receptūru un tehnoloģiju pēc kuras tiek izgatavots alus, bet izgatavo to no apiņiem, iesala, rauga un ūdens, tad neko organismam kaitīgu manīt nevar. Iesals ir bagāts ar olbaltumu, minerālsāļiem fermentiem un citām labām lietām. Un tas viss lielā daudzumā vienkārši tiek pārvērsts par dzērienu.

5. Secinājumi un nobeigums
Pēc darba pabeigšanas var secināt, ka alus dzēriena izgatavošana ir ļoti sarežģīts un laikietilpīgs process, kurā jāiegulda liels darbs un patstāvība. Jābūt lielai uzmanībai produkta pagatavošanai.
Arī ieguvu detalizētu informāciju par vairāku veidu alu izgatavošanas veidiem, kā arī ieguvu ļoti interesantu un bagātu informāciju, par alus produkta iedarbību uz cilvēka veselību.

Autora komentārsAtvērt
Atlants