Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 1.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 2.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 3.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 4.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 5.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 6.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 7.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 8.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 9.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 10.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 11.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 12.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 13.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 14.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 15.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 16.
  • Referāts 'Pārtikas produktu raksturojums: biezpiens', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vēsture    4
2.  Pārtikas produkta sortiments    5
3.  Ražošana    7
4.  Biezpiena veidi    9
4.1.  Biezpiens no kazas piena    9
4.2.  Biezpiens no bifeļu mātes piena    9
4.3.  Biezpiens no ķēves piena    9
4.4.  Biezpiens no aitas piena    9
5.  Biezpiena labās un sliktās īpašības    9
5.1.  Biezpiena labās īpašības    9
5.2.  Biezpiena kaitīgās īpašības    10
5.3.  Biezpiens labam garastāvoklim un skaistumam    10
6.  Biezpiena marķējums un tā atbilstība atbilstoši LV normatīvajiem dokumentiem    11
7.  Biezpiena uzglabāšana    12
8.  Izmantotās literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

5.1. Biezpiena labās īpašības
Biezpiena galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar citiem produktiem ir tādas, ka šī produkta sastāvā ir daudz kalcija, kas ir ļoti veselīgi zobiem un kauliem. Taču izņemot kalciju tā sastāvā ir vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām, normalizē vielmaiņas procesu.
Biezpiena pozitīvās īpašības ir acīmredzamas, jo tas ir lielisks B2 vitamīna avots, kas uzlabo redzes asumu un veicina audu reģenerēšanās procesu. Un visbeidzot, biezpiena sastāvā ir kalciferols (D vitamīns), kas regulē kalcija un fosfora apmaiņu organismā.
Grūtniecības un bērna barošanas laikā tas kļūst viens no galvenajiem ēdienkartes produktiem. Kā gan citādi, ja šī produkta sastāvā ir olbaltumvielas, kalcijs, dzelzs, vitamīni, kas ļoti nepieciešami augļa un bērna normālai attīstībai.
Piena taukus, kas ir biezpiena sastāvā, organisms viegli pārstrādā. Biezpiena sastāvā ir minimāls ogļhidrātu daudzums, tāpēc organismam to ir viegli pārstrādāt, bet iekšējie orgāni neizjūt pārlieku lielu slodzi.
5.2. Biezpiena kaitīgās īpašības
Par cik šis produkts ir ļoti koncentrēts, tad to savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā. Pretējā gadījumā biezpiens var vairāk kaitēt, nekā dot kādu labumu.
Ja, Jums ir zarnu trakta slimības, tad Jums pret šo skābpiena produktu jāizturas ļoti uzmanīgi. Lieta tāda, ka biezpienā var attīstīties dažādas baktērijas, jo sevišķi tad, ja tas tiek nepareizi uzglabāts.

Autora komentārsAtvērt
Atlants