Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 1.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 2.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 3.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 4.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 5.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 6.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 7.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 8.
  • Referāts 'Neveselīga pārtika un tās radītās sekas', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pārtikas kvalitāte miglā tīta    4
  Droša, bet vai laba?    4
  Uzticieties vietējiem    4
  Cik veselīgi mēs ēdam    5
  Steidzīgie izvēlas neveselīgu pārtiku    6
  Eiropieši neēd veselīgi    6
  ĶMI jeb Ķermeņa masas indekss    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Labumu tik daudz, ka metas raibs gar acīm: veselīgs produkts, Latvijas kvalitāte, Latvijas ekoprodukts… Informācija par kritērijiem, pēc kādiem piešķirta konkrētā preču zīme, patērētājam jāmeklē pašam! Populāras preču zīmes uzlīme produktam vēl negarantē tā kvalitāti. Izvēle paliek katra paša ziņā!
Patērētājus vairs tik ļoti neuztrauc higiēna vietējā gaļas vai dārzeņu veikalā vai cenas lielveikalā. Cilvēki aizvien vairāk norūpējušies tieši par produktu kvalitāti un ietekmi uz veselību.
Vispārzināms, ka marķējumam uz produkta jābūt skaidram, saprotamam un importētām precēm arī tulkotam valsts valodā, bet, kas tieši slēpjas aiz daudzsološās uzlīmes "Kvalitatīvs Latvijas produkts", "Latvijas ekoprodukts", "Veselīgs uzturs" un līdzīgiem, lielākai daļai patērētāju nav skaidrs. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants