Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 1.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 2.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 3.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 4.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 5.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 6.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 7.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 8.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 9.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 10.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 11.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 12.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 13.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 14.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 15.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 16.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 17.
  • Prezentācija 'Pārtikas kvalitāte un drošība', 18.
Darba fragmentsAizvērt

Kvalitāte
Kvalitāte - pārtikas produkta īpašību kopums, kas nodrošina tā spēju apmierināt patērētāju vajadzības un izpaužas produkta ķīmiskajā sastāvā, fizikālajās īpašībās, izskatā, krāsā, smaržā, uzturvērtībā un nekaitīgumā cilvēka veselībai.
Pārtikas un kvalitātes sadalījums
Pārtiku nosacīti var iedalīt grupās:
lauksaimnieciskas izcelsmes neapstrādāta pārtika;
daļēji apstrādāta pārtika;
rūpnieciski ražota pārtika;
apstrādāta (pārstrādāta) pārtika.

Pārtikas produktu kvalitāti ietekmē daudzi faktori
Izejvielas;
tehnoloģiskais process;
uzglabāšanas apstākļi un transportēšana;
iesaiņojamais materiāls un tara.

Autora komentārsAtvērt
Atlants