Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 1.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 2.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 3.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 4.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 5.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 6.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 7.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 8.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 9.
  • Referāts 'Šveices nacionālā virtuve', 10.
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Šveice ie valsts, kas atrodas Eiropas centrā. Tā ir iespaidijusies no blakus esošām valstīm un ir pārņēmusi daudzas ar to uztura īpanības. Pastāv uzskats, ka šai valstij nav nacionālās virtuves, tomēr tā ir pasaulē ir plaši pazīstama ne vien ar savām spēcīgajām bankām un precīzajamiem pulksteņiem, bet arī sieriem un vīniem. Daudzi plaši pazīstami sieri, kā, piemēram, Emmentālers, nāk tieši no Šveices, kur tas cēlies Emmentles ieleja. Tas tiek uzskatīts par sietu karali tā lielā rituļu svara dēļ. Daudzveidīgie sieri klapo kā iemesls plašajau siera ēdienu attīstībai to nacionālajā virtuvē.
Kopumā var teikt, ka par spīti mītam, ka Šveicei nav savas nacionālās virtuves, tomēr tai ir bagāts nacionālo ēdienu klāsts, kas turklāt mūsdienās jau ir izplatijies pa visu pasauli.

Autora komentārsAtvērt
Atlants