Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.08.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 1.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 2.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 3.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 4.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 5.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 6.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 7.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 8.
  • Prakses atskaite 'AS "Aldaris" alus produkts "Porteris"', 9.
Darba fragmentsAizvērt

3. Manuprāt, trīs būtiskākie fakti, kas netika pieminēti referātā ir tas, ka:
• Graudu apvalkus cenšas iesala drupināšanas procesā saglabāt
veselu, lai vēlāk ar to palīdzību izveidotu filtrēšanas slāni filtrkublā un varētu izfiltrēt dzidru misu no iejavas.
• Rūpnīcā ir lielākoties manuāls darbs, iesals tiek ieberts ar roku
palīdzību. Kā arī pudeles konveijerā tiek novietotas ar rokām, nevis to dara mašīna. Es uzskatīju, ka visus alus pagatavošanas etapus veic un kontrolē automatizētas iekārtas. Bet izrādās, ka lielu daļu veic pats cilvēks nepiesaistot speciālas iekārtas.
• Un visbeidzot tas, ka alus ir kā bērns, kuru visu laiku ir jāpieskata un jārūpējas par to.

Tas ir diezgan negaidīti, jo pēc pirmā iespaida liekas, ka graudu apvalks var ietekmēt alus garšu un arī dzidru, bat praksē izrādās ka tā,tas nav. Tāpāt dīvaini ir tas, ka tik liels uzņēmums, bet vēl joprojām dažās lietās izmanto roku darbu, neskatoties ka tagad ir daudz modernas tehnikas, kas varētu atvieglot darbinieku darbu un arī samazināt alus pagatavošanas laiku. Taču visdrīzāk, tas tiek darīts tāpēc, lai spētu nokontrolēt procesus kam ir būtiska nozīme alus pagatavošanā. Tik tiešām alum jāpievērš uzmanība, ka mazam bērnam- uz neilgu laiku novērsies un jau kaut kas notika, tāpat arī ar alu- visu laiku jāseko procesam, lai galā iznāktu labs produkts.

Atlants