Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 1.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 2.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 3.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 4.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 5.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 6.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 7.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 8.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 9.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 10.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 11.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 12.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 13.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 14.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 15.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 16.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 17.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 18.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 19.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 20.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 21.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 22.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 23.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 24.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 25.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 26.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 27.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 28.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 29.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 30.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 31.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 32.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 33.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 34.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 35.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 36.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 37.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 38.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 39.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 40.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 41.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 42.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 43.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 44.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 45.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 46.
  • Prakses atskaite 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 47.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums   
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins   
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana   
4.  Porciju skaita aprēķins   
5.  Ēdienkartes sastādīšana   
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana   
7.  Ēdienu pašizmaksu aprēķins   
8.  Ēdienu sortimenta izvērtējums   
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins   
10.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šī kursa darba uzdevums ir sastādīt ēdienkarti kādam ēdināšanas uzņēmumam. Mans izvēlētais ēdināšanas uzņēmums ir kafejnīca ar nosaukumu „Rallija krogs L14”. Mans mērķis ir sastādīt labu ēdienkarti un iegūt praktiskas iemaņas ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes izveidē. Kā arī ir ļoti svarīgi mācēt un zināt kā pareizi sastādīt ēdienkarti un prast aprēķināt cik tas ir izdevīgi uzņēmumam, un kādā daudzumā ir jāpagatavo ēdieni.
Manis izvēlētā kafejnīca ir neliela tipa. Ēdienkartes izvēle ir diezgan plaša, tajā nav iekļauti firmas ēdieni, jo tā ir maza, praktiska kafejnīca, kur var papusdienot darba pusdienlaikā. Alkoholiskie dzērieni ir mazs piedāvājumā, jo šis uzņēmums ir specializēts vairāk uz ēdināšanas uzņemumu. Laba un mājīga vieta ar garšīgu ēdienkartes izvēli.
Viens no galvenajiem ēdināšanas uzņēmuma pamatuzdevumiem, lai gūtu peļņu, ir kvalitatīvas ēdienkartes sastādīšana, lai klients vienmēr būtu paēdis un apmierināts. Šādas ēdienkartes izveidē ir jāievēro vairāki būtiski nosacījumi:
1) ēdienam ir jābūt garšīgam;
2) ēdienam ir jābūt vizuāli pievilcīgam;
3) ēdienam ir jābūt pieejamam par samērīgu cenu (t.i., atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma veidam);
4) ēdiena gatavošanā ir jāizmanto augstvērtīgas izejvielas u.tt.

Atlants