Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Pilnvērtīgas pārtikas sastāvs', 1.
  • Eseja 'Pilnvērtīgas pārtikas sastāvs', 2.
  • Eseja 'Pilnvērtīgas pārtikas sastāvs', 3.
  • Eseja 'Pilnvērtīgas pārtikas sastāvs', 4.
  • Eseja 'Pilnvērtīgas pārtikas sastāvs', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēka lielākā vērtība ir veselība, kuras pamatā ir vairāki faktori, no kuriem viens ir saistīts ar veselīga uztura ievērošanu. Veselīga uztura pamats ir kvalitatīva un nekaitīga pārtika, pilnvērtīgs uzturs un vietējā lauksaimniecībā (īpaši bioloģiskā lauksaimniecībā) ražotā pārtika. Par veselīgu uzturu tiek runāts daudz, katram ir savs viedoklis šajā sakarā, taču pastāv vairāki pamatieteikumi jeb veselīga uztura ieteikumi:
Centieties dažādot savu uzturu katru dienu!
Kombinējiet savu ēdienkarti ar fiziskajām aktivitātēm!
Dzeriet daudz šķidruma!
Izvēlieties graudaugu produktus!
Vairāk ēdiet dārzeņus, augļus un ogas!
Neaizmirstiet par pākšaugiem, zivīm un liesu gaļu!
Dzeriet pienu un skābpiena dzērienus!
Samaziniet uzturā margarīna, sviesta un treknas gaļas produktus!
Mazāk lietojiet sāli un cukuru!
Lai uzņemtu organismam visas nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, uzturā ieteicams lietot dažādus produktus, jo neviens no tiem atsevišķi nesatur visus nepieciešamos komponentus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants