Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 1.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 2.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 3.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 4.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 5.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 6.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 7.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 8.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 9.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 10.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 11.
  • Referāts 'Itāliešu ēšanas tradīcijas', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Itālijas ģeogrāfiskais stāvoklis    4
2.  Itālijas nacionālās virtuves īpatnības    5
3.  Pasta vai makaroni?    7
4.  Neapoliešu lepnums – pica    8
5.  Leģendārais itāliešu gardums – tiramisu    9
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Itālijas nacionālās virtuves vizītkarte ir visdažādākās “pastas” – makaronu izstrādājumi, no tiem populārākie ir spageti. Piedāvātas tiek ļoti dažādas putras – “Fetučīni”, “Taljoni”, “Trenette”, “Picokeri”. Dienvidos vairāk iecienīti ir jūras produkti – cepta zobenzivs, krevetes un mīdijas. Lielā cieņā ir dārzeņu salāti ar olīvu eļļu un siera gabaliņiem. No desertiem iecienīti ir ļoti garšīgie saldējumi, siera tortes, visdažādākās šokolādes šķirnes. Ļoti iecienīts dzēriens ir kafija, kā arī vīns, kurš tiek likts uz galda katrā ēdienreizē. Vieni no pazīstamākajiem ir “Kjanti”, vermuts “Martini”, aperitīvs “Kampari”. Lieliski ir arī liķieri “Amareto” un “”Sambuka”, populārs ir arī vietējais degvīns “Grappa”.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants