Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Konspekts 'Limonāde', 1.
  • Konspekts 'Limonāde', 2.
  • Konspekts 'Limonāde', 3.
  • Konspekts 'Limonāde', 4.
  • Konspekts 'Limonāde', 5.
  • Konspekts 'Limonāde', 6.
  • Konspekts 'Limonāde', 7.
Darba fragmentsAizvērt

Limonāde- gāzēts bezalkoholisks dzēriens, kura gatavošanai izmanto dabīgās augļu un ogu sulas, iesala ekstraktus, organiskās skābes, krāsvielas, aromātiskās vielas, vīnogu, augļu vai ogu vīnus, ūdeni un oglekļa dioksīdu. Šo dzērienu gatavošanai izmanto ūdeni, kam cietība nepārsniedz 3.6 mgekv/l jeb 18 cietības grādi. Cietāks ūdens pasliktina šo dzērienu garšu un noturību to uzglabāšanas laikā. Oglekļa dioksīds ne tikai nodrošina dzērienu garšas īpašības, bet darbojas arī kā konservants. Atkarībā no izejvielu rakstura un to daudzuma gāzētos dzērienus iedala:
• Augstākā labuma- gatavo no dabīgajām izejvielām:sulām, uzlijām, morsiem, satur līdz 12 % cukura;
• Parastās kvalitātes –mazāk dabīgo sulu un cukura – līdz 8%;
• Deserta- iegūst no dabīgajām sulām, pievienojot dažādus uzlējumus, garšvielu novārījumus, vanilīnu, vīnu vai konjaku un līdz 12% cukura;
• Diētiskie- gatavoti no citrona vai apelsīnu miziņu uzlējuma, citronskābes, ūdens, saharīna, kas tiek norādīts uz iesaiņojuma;
• Tonizējošie – to sastāvā ir tonizējošās vielas, kas iedarbojas uz centrālo nervu sistēmu, piemēram, kofeīns;
• Vitaminizētie – tiem pievienots vairāk C vitamīns;
• Sintētisko sastāvdaļu (esenču) dzērieni.

Autora komentārsAtvērt
Atlants