Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 1.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 2.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 3.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 4.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 5.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 6.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 7.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 8.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 9.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 10.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 11.
  • Referāts 'Baltvīna šķirne "Riesling" un vīns "Blue nun Riesling"', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    1
  BALTVĪNA RAŽOŠANA    2
  VĪNOGU ŠĶIRNE “RIESLING”    3
  Šķirnes “trumpis”    3
  Izplatība un geogrāfija    4
  Garšas īpatnības un aromāti    5
  Izskats un īpašības    5
  Ēdienu saderība    6
  BALTVĪNS “BLUE NUN RIESLING”    7
  SECINĀJUMI    8
  IZMANTOTIE AVOTI    9
Darba fragmentsAizvērt

BALTVĪNS “BLUE NUN RIESLING”
Darba autore par visgardāko Riesling šķirnes vīnu uzskata uzņēmuma “F.W. Langguth Erben” zīmolu “Blue nun” . Tas ir vācu vīna zīmols, kurš tika uzsākts 1923. gadā.10 Baltvīns ir pussaldais un pussausais vīns, kas ir izgatavots no Rheinessen reģionā augošajām vīnogām. Vīns ir atsvaidzinošs, perfekta tropisko un balto augļu kombinācija, apvienojumā ar maigu ziedu buķeti. Šajā vīnā tiek izmantotas tikai Riesling šķirnes vīnogas. Vīns ir jāuzglabā tumšā un vēsā vietā, jāsargā no tiešiem saules stariem. Uzglabāšanas temperatūra ir no 2°C līdz 25°C. Pasniegšanas temperatūra ir no 9 līdz 11 °C. Alkohola saturs – 10,5%. Satur alergēnu – sēra dioksīdu un sulfītu.
Šis vīns ļoti labi sader kopā ar cūkgaļas un mājputnu ēdieniem, gliemenēm, asiem un veģetāriem ēdieniem, vītinātu gaļu, viegliem sautējumiem, picām, zivs ēdieniem un, protams, sieru. 11

SECINĀJUMI
1. Rislingu var glabāt ļoti ilgi — ar laiku tas iegūst vēl interesantāku garšu.
2. Tas ir ilgmūžīgs.
3. Rīslinga vīnogas tiek augstu novērtētas.
4. Tām patīk vēss klimats, necieš karstumu un tiešus saules starus, un caurvēju, tādēļ vēsais Vācijas klimats ir īpaši piemērots šo vīnogu augšanai.
5. Tā kā ir daudz rislinga vīnogu šķirņu, šo vīnu var saskaņot ar dažādiem ēdieniem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants