Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Vīna ražotnē izmantotie mikroorganismi', 1.
  • Referāts 'Vīna ražotnē izmantotie mikroorganismi', 2.
  • Referāts 'Vīna ražotnē izmantotie mikroorganismi', 3.
  • Referāts 'Vīna ražotnē izmantotie mikroorganismi', 4.
  • Referāts 'Vīna ražotnē izmantotie mikroorganismi', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Bieži dzirdēts, ka vīna gatavošanai raugi nav vajadzīgi, jo rūgstot tāpat. Arī tad, kad speciāli sulai nekas nav pievienots, darbojas raugi – tie, kuri vienmēr ir lielā daudzveidībā sastopami uz ogām un augļiem, gan arī vienkārši «karājas» apkārtējā gaisā. Šie savvaļas raugi, ja paveicas, spēj noraudzēt labu vīnu, tomēr visbiežāk gan nepaveicas.
Vīna raugiem ir dažādas šķirnes – katra ir ar savām īpatnībām un prasībām pēc barības vielām, siltumu, sulas tīrības pakāpes u.t.t. Saldajiem vīniem labāki vieni raugi, sausajiem – citi. Ar precīzu rauga izvēli iespējams pazemināt skābuma līmeni sulai, panākt, lai visi sarkanie pigmenti no ogu mizām nokļūst vīnā, iepriekš plānot vajadzīgo aromātu veidošanos, piemēram, izcelt ķiršu vai aveņu smaržu, vai gluži otrādi – padarīt to līdzīgāku vīnogām.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants