Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Papildvielas', 1.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 2.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 3.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 4.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 5.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 6.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 7.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 8.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 9.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 10.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 11.
  • Prezentācija 'Papildvielas', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Uzturvielas- tie ir ogļhidrāti, tauki un olbaltumvielas.

Garšvielas- uzlabo ēdiena garšu un smaržu. Garšvielām to specifiskās īpašības piešķir īpašas organiskas vielas, kas ietilpst to sastāvā( aldehīdi, esteri, alkaloīdi). Garšvielas iegūst no garšaugiem, izmantojot to augļus(ķimenes), sēklas(sinepes), lapas(dilles, lauru lapas), saknes(mārrutki), mizas(kanēlis) vai ķīmiski sintezējot.

Lai ilgāk uzglabātu pārtiku, bija nepieciešamas lietot dažādas īpašas vielas kā pārtikas piedevas. Pie tādām pieder:
Antioksidanti, kas novērš produkta bojāšanos
emulgatori, kas palīdz sajaukties ūdenim un eļļai, ražojot margarīnu
Smaržvielas, kas rada vēlamo smaržu
Krāsvielas, kas piešķir nepieciešamo krāsu
Konservantu vielas, kas novērš baktēriju vairošanos
Iebiezinātāji, kas iebiezina masu

Autora komentārsAtvērt
Atlants