Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Alus', 1.
  • Referāts 'Alus', 2.
  • Referāts 'Alus', 3.
  • Referāts 'Alus', 4.
  • Referāts 'Alus', 5.
  • Referāts 'Alus', 6.
  • Referāts 'Alus', 7.
  • Referāts 'Alus', 8.
  • Referāts 'Alus', 9.
  • Referāts 'Alus', 10.
  • Referāts 'Alus', 11.
  • Referāts 'Alus', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Ir sen zināms, ka ar datoriem uz Tu ir tikai tie cilvēki, kas spēj redzēt neredzamo un kam ir spēja domāt abstrakti. Tāpēc aplūkosim vienu no abstrakcijas katalizatoriem - alu. Saīsinātā veidā šeit tiek publicēts referāts, kurš aplūko alus tirgu Latvijā un speciālu uzmanību pievērš Užavas alum.
Ievads
Alus ir alkoholisks dzēriens, kas veidojas no augu cietes raudzēšana jeb fermentācijas (izejvielu pārveidošanās process, kas notiek fermentu iedarbībā), kura netiek destilēta pēc fermentācijas beigām. Cietes šķīdums pirms fermentācijas – misa – tiek iegūts no maltu graudu, parasti miežu, mērcēšanas.
Alkoholiskos dzērienus, kas iegūti no tās cietes fermentācijas, kas iegūta no negraudu izejvielām, piemēram augļu sulām vai medus, parasti nesauc par alu, kaut gan tie tiek ražoti tādā pat graudu-bāzētā bioķīmiskajā reakcijā. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants