Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Palīgmateriāls ēdināšanas tehnoloģijas eksāmenā', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Aukstumiekārtas – ledusskapji,saldētavas,auktumvitrīnas,ledus ģeneratori, saldējumu gatavošanas iekārtas, sulu dzesētāji, aukstumkameras
Siltumiekārtas – plītis, elektriski vārāmie katli,pannas,grilpannas,tosteri,fritēšanas iekārtas, cepeškrāsnis, trauku mazgājamā mašīna
Tirdzniecības iekārtas – marmīti, atklātās un slēgtās aukstumvitrīnas, svari, kases aparāti
Vārīšana – produktu karsēšana šķidrumā.
Cepšana - *pēc pamatpaņēmiena – produktu karsēšana nelielā tauku daudzumā uz sakarsētas virsmas, brūna garoziņa
*cepšana lielā tauku daudzumā(fritēšana) – dziļas pannas,vai speciālus fritēšanas aparātus
*grilēšana – produktu cepšana uz restītēm vai iesmiem virs oglēm vai elektriskajā vai gāzes grilā, pirms grilēšanas marinē, lai būtu sulīgāk
*cepšana cepeškrāsnī – parasti cep lielākus cepešus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants