Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 1.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 2.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 3.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 4.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 5.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 6.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 7.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 8.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 9.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 10.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 11.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 12.
  • Referāts 'Konservanti gaļas produktos, to izvērtējums', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Nātrija nitrīts E250 NaNO2    5
2.  Na acetāts, E262, CH3COONa    7
3.  Askorbīnskābe, citronskābe, E330, C6H8O7 •H2O    8
4.  Dūmi    10
5.  Aizsarg atmosfēra    12
6.  Plēves veidotāji    12
  Secinājumi    13
  Izmantota literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Uz doto brīdi nav tādu atļaut u konservantu pārtikas lietošanai kas varētu viens pats nodrošināt pārtikas produkta drošumu un aizsardzību. Mums pagaidām nepieciešams lietot konservantu un antioksidantu maisījumus, kas spēj nodrošināt mums nepieciešamu kvalitāti.
Pamat konservants ir nātrija nitrīts, jo tas tiek lietots pilnībā visos gaļas produktos , izņemot gadījumos, kad nav nepieciešama sārtas krāsas saglabāšana vai vispār nav vēlams.
Gaļas produktos ļoti daudz tauku – līdz ar to nevar iztikt bez antioksidantiem. Tauki ir tie pirmie kas sāk bojāties un dod ziņu patērētājam par bojāšanas sākumu.
Visi apskatīti konservanti ir tādas vielas , kuras nevar pārdozēt un nepamanīt. Tas piešķir sāļu vai skābu garšu, daži rūgtu. Bet citiem devas nav reglamentētas. Tāpēc organoleptiski pārbaudot izstrādātu produktu var pamanīt pārdozēšanu.
Cilvēks ir pieradis pie ilgiem uzglabāšanas termiņiem un vairs nevar iztikt bez konservantiem.

Autora komentārsAtvērt
Atlants