Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 1.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 2.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 3.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 4.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 5.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 6.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 7.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 8.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 9.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 10.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 11.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 12.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 13.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 14.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 15.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 16.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 17.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 18.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 19.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu konservēšana', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Konservēšanas vēsture    5
2.  Konservēšanas metodes    6
2.1.  Kaltēšana    6
2.2.  Produktu atdzesēšana un saldēšana    6
2.3.  Skābēšana un sālīšana    7
2.4.  Marinēšana    7
2.5.  Konservēšana ar cukuru    8
2.6.  Karsēšana    8
3.  Lielākie augļu un dārzeņu    9
3.1.  Spilva    9
3.2.  SIA „Milda KM”    13
3.3.  Bauskas pārtikas ražotne    15
4.  Augļu un pārstrādes produktu realizācija    17
  Secinājumi    21
  Izmantotā literatūra    23
Darba fragmentsAizvērt

1. Konservēšanas vēsture
Vārds konservi cēlies no latīņu valodas vārda conservo - saglabāt. Jau senos laikos augļu un dārzeņu konservēšana, tos vārot, bija visvienkāršākais veids kā sagatavot lielākus pārtikas krājumus ziemai. Izvēlētās sastāvdaļas un garšvielas sapildīja burkās ar ūdeni. Burkas aizvākoja ar vāku un gumijas riņķi, nostiprināja ar skavām un karsēja ūdenī tik ilgi, līdz viss gaiss no burkām tika izspiests.
Šādi gatavojot konservus ilgajā karsēšanas laikā zuda gan vitamīni, gan garša. Kā šī produktu uzglabāšanas veida izgudrotājs tiek minēts Parīzes konditors un pavārs Nikolajs Fransuā Appērs. Viņš konstatēja, ka var piepildīt pudeles vai burkas ar sulu buljonu vai ievārījumu, cieši aizvērt un karsēt ūdenī. Šādi sagatavotus produktus varēja uzglabāt pat līdz 1 gadam.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants