Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 1.
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 2.
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 3.
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 4.
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 5.
  • Referāts 'Higiēniskās normas ēdiena gatavošanas laikā', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Gatavojot ēdienu ļoti svarīgi pareizi izvēlēties recepti, ieņemot vērā produktu esamību virtuvē. Ēdiena kvalitāte ir atkarīga no produktu izvēles un labas sagatavošanas. Pirms sāc darbu, jāizplāno savu laiku, jāsakārto darbarīkus un izraudzītos produktus, Jāzina, ka katram ēdienam ir savas īpatnības, gan produktu izvēle, gan sagatavošana. Ēdienam jāsatur ne tikai nepieciešamas uzturvielas, bet tam jābūt arī izskatīgam, smaržīgam un ēstgribu rosinošam. Un garšvielas nedrīkst nomākt pamatproduktu garšu, tām tikai tā jāizceļ.
Lai pareizi sabalansētu uzturu gan produktu ķīmiskais sastāvs, gan uzturvielu izmaiņas produktu glabāšanas un pārstrādes laikā. Lai uzturs būtu pareizs, jācenšas panākt, lai ēdiena sagatavošanas laikā pēc iespējas mazāk mainītos produktos esošas uzturvielas.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants