Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Sulas', 1.
Darba fragmentsAizvērt

Nosaukumu ‘’sula’’ lieto tikai tad, ja ražošanas procesā ir pievienots tieši tikpat daudz ūdens, cik ir atdalīts gatavojot koncentrātu.
Sulu un nektāru saldumu mēra Briksa grādos, ar īpašu aparātu – refraktometru – izmērot, cik gaismas šķidrums atstaro. Jo vairāk atstaro, jo saldāks šķidrums.
Vislielāko sulu un nektāru izvēle piedāvā ‘’Cido’’:
sula ‘’Samba’’ ražota no koncentrāta, bez konservantiem;
sula ‘’Premium’’ ražota no koncentrāta, bez konservantiem;
‘’Premium nektārs’’ ražota no koncentrāta, bez konservantiem;
100% sulas ražota no koncentrāta, bez konservantiem;
Guttas nektāri ražota no koncentrāta, bez konservantiem, sulas sastāvs ne mazāks kā 30%;
Guttas rūpnīca atrodas Valdlaučos. Guttas sulas ir pazīstamas ne tikai Latvijā, bet arī pārējas Baltijas valstīs, kā arī NVS valstīs.
Gutta piedāvā arī dabīgas sulas, piemēram, ‘’Premium’’ apelsīnu sula ir 100% apelsīnu sula ar augļu gabaliņiem, kas atjaunota no sasaldētas koncentrētas apelsīnu sulas. Taču lielākā daļa no sulām tiek taisīta no koncentrātiem, piemēram, apelsīnu koncentrāts tiek piegādāts no pasaulē lielākās apelsīnu ražotājvalsts Brazīlijas. Savukārt, tomātu koncentrāts nāk no Spānijas.
‘’Cido’’ rūpnīca atrodas Jaunmilgrāvī un ‘’Cido’’ piedāvā:...

Autora komentārsAtvērt
Atlants