Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 1.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 2.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 3.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 4.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 5.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 6.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 7.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 8.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 9.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 10.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 11.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 12.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 13.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 14.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 15.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 16.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 17.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 18.
  • Prezentācija 'Konservēti produkti, gatavi izstrādājumi, pusfabrikāti', 19.
Darba fragmentsAizvērt

Konservi taupa laiku
Sātīga brokastu omlete: pannā sacep sīpolu un tomātu gabaliņus, pievieno kapātus liellopu gaļas konservus, cep divas minūtes. Sakuļ olas ar sāli un pipariem, lej pannā ar nepiedegošu klājumu, kad omlete sarecē, vienu tās pusi pārliek ar sagatavoto gaļu un pāri pārloka otru pusi. Noslidina no pannas uz šķīvja, pārkaisa ar zaļumiem.
Ātrā zupa: nelielā sviesta daudzumā sasautē sīpolus un rīvētus burkānus, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, pārlej ar ūdeni, vāra, līdz kartupeļi ir mīksti, pievieno konservētu gaļu un kapātus pētersīļu zaļumus, vāra vēl trīs minūtes.
Saldējums ar konservētiem augļiem: augļus liek deserta trauciņos, apslacina ar brendiju, pievieno saldējumu. Ja vēlas, pārlej ar šokolādi, uzkaisa riekstus. Var izmantot arī putukrējumu.
Salāti no konserviem: konservētu kukurūzu sajauc konservēta tunča gabaliņiem, pievieno rīvētu sieru, sīki sagrieztu sīpolu un majonēzi.

Gatavi izstrādājumi
produkti kas gatavi ēšanai;
tos jāapēd tuvākajā laikā, pretējā gadijumā tie sabojāsies.

Pusfabrikāti
šā­dai mal­tī­tei, kas ie­pa­ko­ta va­ku­u­mā vai ir sa­sal­dē­ta, ir vie­na priekš­ro­cī­ba – to var āt­ri pa­ga­ta­vot, pie­mē­ram, mik­ro­viļ­ņu krās­nī, ie­tau­pot lai­ku;
pus­fab­ri­kā­tu sa­stā­vā pa­ras­ti ir liels dau­dzums tau­ku, un tiem ir lie­la ener­ģē­tis­kā vēr­tī­ba.

Autora komentārsAtvērt
Atlants