Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 1.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 2.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 3.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 4.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 5.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 6.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 7.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 8.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 9.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 10.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 11.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 12.
  • Prezentācija 'Vīna ražošana', 13.
Darba fragmentsAizvērt

Rūgšana jeb fermentācija
Rūgšana notiek, jo uz vīnogām nosēžas mikroorganismi, kas veido pelējuma sēnīti
Spiežot vīnogas, baktērijas nokļūst sulā, kur tām ir labvēlīga vide
Šos mikrorganismus sauc par rauga sēnīti
Sēnīte vairojas, parādās putas un burbulīši, bet gala rezultātā sula pārvēršas vīnā

“Cēlā puve”
Ja rudenī laikapstākļi ir silti un mitri, vīnogas var inficēties ar sēnīti Botrytis cinerea
Botritizētas vīnogas ir sakrokojušās, taču tajās ir vairāk glikozes
No botritizētām vīnogām iznāk saldi vīni, ar izteiktu medus garšu un ziedu aromātu

Vīna pildīšana mucās
Lai vīnam piešķirtu izteiktāku aromātu, to iztur koka mucās
Tās tiek uzglabātas pagrabos
Koks bagātina vīnu ar tanīniem, kas rada maigu vaniļas aromātu
Caur koka porām mucā iekļūst O2, kas palīdz vīnam nobriest

Autora komentārsAtvērt
Atlants