Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 1.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 2.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 3.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 4.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 5.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 6.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 7.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 8.
  • Referāts 'Antioksidanti un pārtika', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Antioksidanti. To darbība    2
  Antioksidantu veidi un avoti    3
  Secinājums    5
  Izmantotā literatūra    6
Darba fragmentsAizvērt

Mērķis: Uzzināt, kas ir antioksidanti.
Kāda ir to darbība cilvēka organismā.
Kāda pārtika satur antioksidantus.
Uzdevums: Izpētīt antioksidantus saturošus produktus un to iedarbību uz cilvēka organismu.
Iedomājieties savu ķermeni kā miljonu šūnu. Lai ķermenis funkcionētu,
tiktu uzturēti: elpošana,
pārvietošanās,
domāšana,
šūnām ir nepieciešama enerģija, bet enerģija veidojas procesa laikā, ko sauc par oksidāciju.
Oksidācijas procesā izdalās brīvie radikāļi. Brīvie radikāļi ir dzīves sastāvdaļa un organisms parasti ar tiem tiek galā pats, tomēr tie var būt arī kaitīgi, ja izveidojas pārāk daudz brīvo radikāļu vai ja nav antioksidantu.
Oksidāciju paātrina vides piesārņotība,
stress,
smēķēšana,
saules gaisma u.c. faktori,
kuru dēļ veidojas vairāk brīvo radikāļu un to kaitējums ar gadiem arvien pieaug.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants