Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskā shēma
Tehnoloģiskā shēma sastāv no divām daļām:
- ielikumu norma dažādam porciju daudzumam;
- ēdienu gatavošanas process.
Gatavošanas procesu ēdieniem norāda shematiski, norādot galvenos režīmus un veicamās operācijas tehnoloģiskā secībā.
Shēmas sastādīšana:
• shēmu sastāda vertikāli, no augšas uz leju;
• augšējā rindā norāda bruto produktu sarakstu;
• ”centrālo asi” cenšas izkārtot zem galvenā pamatprodukta;
• „bultiņu” savienojuma vieta norāda produktu sajaukšanu;
• ja pēc produkta pievienošanas notiek kāda būtiska operācija, to nosauc ( cepšana, malšana, panēšana u.t.t);
• operācijām, kas saistītas ar termiskiem procesiem, norāda temperatūru un apstrādes ilgumu;
• norāda ēdienu pasniegšanas veidu, traukus, piedevas( var rakstīt kā piezīmi);
• norāda ēdiena kritisko punktu, uzglabājot (KKP).
…