Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 1.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 2.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 3.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 4.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 5.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 6.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 7.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 8.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 9.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 10.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 11.
  • Paraugs 'Kalkulācija un uzskaite', 12.
Darba fragmentsAizvērt

Ēdienu gatavošanas tehnoloģiskā shēma
Tehnoloģiskā shēma sastāv no divām daļām:
- ielikumu norma dažādam porciju daudzumam;
- ēdienu gatavošanas process.
Gatavošanas procesu ēdieniem norāda shematiski, norādot galvenos režīmus un veicamās operācijas tehnoloģiskā secībā.

Shēmas sastādīšana:
• shēmu sastāda vertikāli, no augšas uz leju;
• augšējā rindā norāda bruto produktu sarakstu;
• ”centrālo asi” cenšas izkārtot zem galvenā pamatprodukta;
• „bultiņu” savienojuma vieta norāda produktu sajaukšanu;
• ja pēc produkta pievienošanas notiek kāda būtiska operācija, to nosauc ( cepšana, malšana, panēšana u.t.t);
• operācijām, kas saistītas ar termiskiem procesiem, norāda temperatūru un apstrādes ilgumu;
• norāda ēdienu pasniegšanas veidu, traukus, piedevas( var rakstīt kā piezīmi);
• norāda ēdiena kritisko punktu, uzglabājot (KKP).

Autora komentārsAtvērt
Atlants