Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2002.g. - 2004.g.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 1.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 2.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 3.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 4.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 5.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 6.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 7.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 8.
  • Referāts 'Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)', 9.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Augļi, dārzeņi    4
Darba fragmentsAizvērt

Jau vairāk nekā gadsimtu augļi un dārzeņi ir pazīstami kā pārtikas produkti, kas aizsargā no slimībām, jo cilvēki, kas ēda daudz augļu un dārzeņu, bija pasargāti no daudzām slimībām. Augļos, arī žāvētos, un dārzeņos ir ļoti daudz bioloģiski aktīvu vielu - balastvielas, antioksidanti, kuros ietilpst C un E vitamīns un beta karotīns, un daudzi citi mazāk pazīstami komponenti. Tātad, ņemot vitamīnu un minerālvielu piedevas atsevišķi, no tām ne vienmēr būs tāds pats labums kā no augļu un dārzeņu bagātīgas lietošanas uzturā. Augļi un dārzeņi ir veselīga uztura stūrakmens un ieņem pārtikas piramīdas 2. un 4. stāvu. Ik dienas ieteicams apēst vismaz 400 gramu dārzeņu, ogu un augļu, jo tie nodrošina dažādas cilvēka veselībai būtiskas vielas.
Dārzeņi un augļi nodrošina vērtīgas uzturvielas, kas nepieciešamas labai veselībai.Svaigi augļi un dārzeņi ir nesalīdzināmi vērtīgāki, ja tie tiek izlietoti drīz pēc iegādāšanās. Ja tos uzglabā, kaut arī vēsā, sausā vietā vai ledusskapī, barības vielu zudumi tomēr būs. Atdzesēti, saldēti, konservēti vai žāvēti augļi un dārzeņi ir ērts veids, kā dažādot uzturu. Ievērojot uzglabāšanas instrukcijas un izlietojot tos pirms derīguma termiņa beigām, saglabājas to uzturvērtība. …

Autora komentārsAtvērt
Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kaltētu dārzeņu, garšaugu ražošanas situācija Latvijā(2002.-2004.g.)”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/247539

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.