Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Rudzu maizes cepšana Latvijā', 1.
  • Konspekts 'Rudzu maizes cepšana Latvijā', 2.
  • Konspekts 'Rudzu maizes cepšana Latvijā', 3.
  • Konspekts 'Rudzu maizes cepšana Latvijā', 4.
Darba fragmentsAizvērt

1.Maizes vēsture
Maizes dzimtene – Ēģipte. 2000. gadā p.m.ē. vergi cepa trauslus plāceņus no kviešu miltiem.
12. gs. Latvijā parastā plāceņa vietā latvieši sākuši cept raudzētu maizi.
17. gs. beigās no maiznieka nošķīrās baltmaizes cepēji un konditori, bet 19. gs. vidū – atkal apvienojās.
1912. gadā Rīgā bija 490 maizes ceptuves.
Pēckara gados sāka cept rudzu veidņu maizi jeb tā saucamo „ķieģelīti.”
20. gs. 80. gados tika atjaunotas īstas rudzu maizes cepšanas tradīcijas – Latvijā atsāka īstās rudzu klona maizes un saldskābmaizes cepšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants