Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 1.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 2.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 3.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 4.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 5.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 6.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 7.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 8.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 9.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 10.
  • Referāts 'Augļu un dārzeņu saldēšana', 11.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  PRODUKTU SASALDĒŠANA    4
2.  IZMAIŅAS PRODUKTĀ TO SALDĒJOT UN ATLAIDINOT    5
2.1.  Dārzeņu saldēšana    6
2.2.  Augļu un ogu saldēšana    7
3.  MĀJAS AUKSTUMIEKĀRTAS    8
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Ledusskapju darbības princips. Parasti siltums plūst no vides ar augstāku temperatūru uz vidi ar zemāku temperatūru. Ledusskapī šis process jārealizē pretējā virzienā, tas nozīmē, ka nepieciešams pievadīt enerģiju. Ledusskapī siltuma pārvietošanos no vides ar zemu temperatūru uz vidi ar augstu temperatūru veic ar aukstuma aģenta (gaistoša šķidruma) palīdzību. (Mājsaimniecības tehnika, 1996)

SECINĀJUMI
1. Vienīgais uzglabāšanas veids, kas dārzeņos, augļos un ogās saglabā askorbīnskābes saturu pēc to novākšanas, ir produktu sasaldēšana.
2. Pirms produktu sasaldēšanas ir svarīga pirmapstrāde, jo pēc atlaidināšanas to veikt vairāk nevar.
3. Produktu sasaldēšana ir drošs uzglabāšanas veids, ja pēc atlaidināšanas produktu uzreiz izlieto un atkārtoti nesasaldē.
4. Latvijā ir veikti pētījumi par to kādas ogu šķirnes labāk izvēlēties priekš saldēšanas.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants