Platuma grādos, kuros dzīvojam, nav iespējams visu gadu ēst piemājas dārziņā audzētos augļus un dārzeņus, tomēr jau mūsu senči ir atraduši radošu pieeju tam, kā to atrisināt. Gandrīz katrā mājā, katru rudeni tiek konservētas, skābētas, marinētas un saldētas dažādas dārza veltes, veicot šīs darbības ir iespēja ilgāku laika periodu saglabāt dārzeņus un augļus – tie nesabojājas tik ātri.
Ātrākais veids kā sagatavot dārzeņus, augļus un ogas ziemai ir sasaldēšana. Saldēšanai ir daudz priekšrocības – dārzeņi saglabā krāsu, garšu un smaržu. Tomēr saldēšanai ir arī trūkumi – sasaldējot un atlaidinot produktiem mainās tekstūra – tie kļūst mīksti, kā arī daži produkti ir zaudējuši savu formu.