Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 1.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 2.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 3.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 4.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 5.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 6.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 7.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 8.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 9.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 10.
  • Prezentācija 'Siers un jogurts', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Interesanti fakti par sieru
Apsēstību jeb siera dievināšanu, sauc par Turofiliju.
Vislielākais siera ritulis 2010. gada 29. decembrī tika izveidots Grieķijā - tas svēra 939 kg! Rituli gatavoja 15 cilvēki.
Lielākie siera ēdāji ir grieķi - katrs ik gadu apēd vidēji 27,3 kg siera. Lielākā daļa apēstā siera ir fetas jeb mīkstais kazas siers.

Vislielākā siera kūka tika "uzbūvēta" 2009. gada 25. janvārī, Meksikā. Šo 2133 kg smago kūku veidojuši 55 pavāri. Kūkas diametrs bijis 2,5 metri, bet augstums - 56 cm. Galvenās sastāvdaļas - filadelfijas siers (800 kg), krējums (800 kg).

Jogurts
Jogurts ir pusšķidrs raudzēts piena produkts, kas tiek gatavots no pienskābes ierauga. Ziemeļamerikā un Eiropā, izņemot Dienvideiropu, jogurts galvenokārt tiek gatavots no govs piena, Dienvideiropā un Turcijā — no aitas un kazas piena, bet Ēģiptē un Indijā — no ūdens bifeļa piena.

Autora komentārsAtvērt
Atlants