Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 1.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 2.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 3.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 4.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 5.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 6.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 7.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 8.
  • Prezentācija 'Vielas pārtikas produktos – tauki', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir tauki?
Tauki ir organiski savienojumi, kas atbild par enerģijas "rezerves fondu" organismā, galvenie enerģijas nodrošinātāji pārtikas deficīta un slimību periodos, kad organisms saņem nelielu daudzumu uzturvielu vai nesaņem tās vispār.

Tauku lietošana

pārtikas produkti;
Izejvielas margarīna ražošanā;
Medicīnā;
Ziepju ražošana;
Kosmētikā;
Tehnoloģijās;
Lakās un krāsās

Tauku formula un uzbūve
Lipīdi ir visai daudzveidīga bioorganisko vielu grupa. Lipīdi ir ūdenī nešķīstoši vai slikti šķīstoši savienojumi, kuri labi šķīst nepolāros organiskajos šķīdinātājos. Pie lipīdiem pieder: taukskābes, tauki, eļļas, vaski, terpēni, fosfolipīdi, steroīdi. Vispazīstamākie lipīdi ir tauki un dažkārt šos vārdus lieto kā sinonīmus.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants