Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
  • Konspekts 'Mājas alus ražošana 10 soļos', 1.
  • Konspekts 'Mājas alus ražošana 10 soļos', 2.
  • Konspekts 'Mājas alus ražošana 10 soļos', 3.
  • Konspekts 'Mājas alus ražošana 10 soļos', 4.
  • Konspekts 'Mājas alus ražošana 10 soļos', 5.
Darba fragmentsAizvērt

Mājas alus ražošana ir aizraujošs hobijs, kas ļauj tev radīt unikālus un garšīgus alus veidus. Lūk, 10 galvenie soļi, kas jāievēro:
1. Iekārtas un sastāvdaļas:
o Iegādājies visu nepieciešamo aprīkojumu: katlus, fermentācijas traukus, hidrometru, termometru, pudeles u.c.
o Izvēlies kvalitatīvas sastāvdaļas: iesalu, apiņus, raugu un ūdeni.
2. Iesala malšana:
o Samaļ iesalu, lai atvieglotu cukuru izdalīšanos.
o Mala rupjums ir svarīgs - pārāk smalks var radīt problēmas filtrēšanas procesā.
3. Iesala misas gatavošana (Mash):
o Sajauc samalto iesalu ar karstu ūdeni noteiktā temperatūrā.
o Šajā procesā aktivizējas enzīmi, kas pārvērš cieti cukurā.
4. Filtrēšana (Lautering):
o Atdala misu (saldūdeni) no izlietotajiem graudiem.
o Šis process ietver recirkulāciju un skalošanu, lai iegūtu maksimālu cukura daudzumu.
5. Vārīšana:
o Uzvāra misu, lai sterilizētu to un iztvaicētu nevēlamus aromātus.
o Vārīšanas laikā pievieno apiņus, lai piešķirtu alum rūgtumu, aromātu un garšu.

Autora komentārsAtvērt
Atlants