Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 1.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 2.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 3.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 4.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 5.
  • Prakses atskaite 'Dārzeņi', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Kāposti- Apstrāde: atdala bojātās lapas, galviņu nomazgā, pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās un izgriež kacenu. Ja vajag, tad kacenu var izgriez arī galviņu nesagriežot. Galviņkāpostus sagriež atkarībā no izmantošanas veida: vārīšanai griež daivās, zupām un sautēšanai kvadrātiņos vai salmiņos, salātiem- salmiņos.
Kabači- Jo jaunāki kabači, jo lielāks vitamīnu daudzums. Kabačus nomazgā, sagriež mazākos gabalos un nomizo. Tos izmanto zupās u.c. ēdienos. Tos var sagriezt kubiņos, salmiņos utt. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants