Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 1.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 2.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 3.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 4.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 5.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 6.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 7.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 8.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 9.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 10.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 11.
  • Referāts 'Kultūrvēsturiskais apraksts kafejnīcai', 12.
Darba fragmentsAizvērt

1683. gadā Vīnē tika atvēta pirmā kafejnīca. Kopš tā laika Austrija ir slavena kā valsts, kurā daudz dzer kafiju un prot to lieliski pagatavot. Austrijas kafejnīcās ir arī ļoti liels saldumu un konditorejas izstrādājumu klāsts. Vispazīstamākā ir Vīnes strūdele – kārtainās mīklas pīrāgs ar āboliem. Maigais Austrijas klimats ir piemērots vīnogu audzēšanai. Vīnu šeit darina jau kopš Romas impērijas laikiem un to der nogaršot. Mūsdienās gandrīz visās kalnu kafejnīcās pārdod karstvīnu. Slēpotāju vidū īpaši iecienīts ir stiprais dzēriens Jägertee. To gatavo no melnās tējas, ruma, šņabja un sarkanvīna. Jägertee ir kļuvis tik populārs, ka pudele ar šī dzēriena koncentrātu tiek uzskatīta par labāko suvenīru no Austrijas kalniem.
Itālijas virtuvi droši var saukt par populārāko pasaulē. Miljoniem cilvēku dienu sāk ar tasīti espresso, pusdienās gatavo spagetti ar bolognese mērci, pasūta uz biroju picu, ēd ravioli, gatavo salātus ar olīveļļu un pēc vakariņām iedzer glāzīti Martini. Tas nav nekāds brīnums, jo itāļu ēdieni ir ātri pagatavojami, veselīgi un ļoti, ļoti garšīgi.
Itāļi ir lieli gardēži un atzīst tikai pašu labāko. Itāļiem ēdiens ir dzīves svētki, kurā jādalās ar citiem. Ne velti itāļu cilmes vārds “kompānija” cēlies no vārdiem con – ar un pane – maize. Vakariņas ir galvenais dienas notikums, kad pie galda sapulcējas visa ģimene un pārrunā dienas notikumus. Pa dienu no plkst. 13.00 – 15.00 Itālijā ir slēgti visi veikali, tiek pārtraukts darbs: itāļiem ir siesta – pusdienlaiks!
Nevienam tas nebūs jaunums, ka itāļi mīl makaronus, kuru ir simtiem veidu. Vēsturnieki apgalvo, ka makaronu recepti no Ķīnas atvedis Marko Polo. Visus ēdienus, kas pagatavoti no makaroniem, sauc par pasta. Jāatzīmē, ka itāļu virtuvē pasta tāpat kā zupa pieder pie pirmajiem ēdieniem (primo). Zaļumus, salātus, marinētus sīpolus un sēnes, mozarella sieru un citas uzkodas sauc par antipasti – tas, ko pasniedz pirms pastas. Ziemeļitālijā kā pirmais ēdiens ļoti izplatīts ir risotto – rīsi ar safrānu un citām piedevām. Otrais ēdiens (secondo) – gaļa vai zivs ar piedevām. Pusdienas noslēdz ar saldo ēdienu (dolce) un tasīti espresso. Kurš kaut reizi būs nobaudījis garšas ziņā neatkārtojamo, maigo desertu tiramisu, tas vienmēr paliks tā piekritējs.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants