Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 1.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 2.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 3.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 4.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 5.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 6.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 7.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 8.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 9.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 10.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 11.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 12.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 13.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 14.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 15.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 16.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 17.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 18.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 19.
  • Referāts 'Skābpiena produkti', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Skābpiena produktu iedalījums    3
2.  Skābpiena produktu ražošanas bioķīmiskie pamati    4
3.  Skābpiena dzērieni    5
4.  Skābpiena produktu mikrobioloģija    13
4.1.  Ar mezofilo pienskābes baktēriju ieraugiem pagatavojamie skābpiena produkti    14
4.2.  Ar termofilo pienskābes baktēriju ieraugiem pagatavojamie skābpiena produkti    15
Darba fragmentsAizvērt

Acidofilais piens
Acidofilajā pienā atšķirībā no acidofilā rūgušpiena ir tikai acidofilās nūjiņas, tāpēc tam ir lielākas ārstniecības spējas.
Lai neveidotos staipīgs produkts, gļotainās rases kombinē ar bezgļotainajām ( attiecībā 1:5). Šajā gadījumā produktam ir skāba krējuma konsistence.
Acidofilo pienu plaši lieto medicīnā un lopkopībā kā kuņģa un zarnu slimību profilakses un ārstniecības līdzekli.
Acidofilā pasta ir diētisks ārstniecības skābpiena produkts, kuru lieto, ārstējot kuņģa un zarnu slimības. To pagatavo no pasterizēta pilnpiena, saskābējot to 40-50 oC temperatūrā ar acidofilo baktēriju tīrkultūrām. Pēc saskābēšanas pastu iepilda maisos un ļauj notecēt suliņām.acidofilajai pastai ir viendabīga, skāba krējuma konsistence un tīra, skābpiena garša; skābums 200-300 oT.
Uzglabājot acidofilo pastu īpaši augstā temperatūrā, tai bieži rodas spirta garša; to izraisa saharozes pārraudzētāji raugi. Pagatavojot acidofilo pastu, tehnoloģiskā procesa visās stadijās jāievēro tīrība; līdz realizācijai pastu uzglabā zemā ( no 0 līdz 10 oC) temperatūrā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants