Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saharoze', 1.
  • Prezentācija 'Saharoze', 2.
  • Prezentācija 'Saharoze', 3.
  • Prezentācija 'Saharoze', 4.
  • Prezentācija 'Saharoze', 5.
  • Prezentācija 'Saharoze', 6.
  • Prezentācija 'Saharoze', 7.
  • Prezentācija 'Saharoze', 8.
  • Prezentācija 'Saharoze', 9.
  • Prezentācija 'Saharoze', 10.
  • Prezentācija 'Saharoze', 11.
  • Prezentācija 'Saharoze', 12.
  • Prezentācija 'Saharoze', 13.
  • Prezentācija 'Saharoze', 14.
  • Prezentācija 'Saharoze', 15.
  • Prezentācija 'Saharoze', 16.
  • Prezentācija 'Saharoze', 17.
Darba fragmentsAizvērt

Saharoze ir bezkrāsaina kristāliska viela ar saldu garšu.
Saharoze sāk kust 150°C temperatūrā, sākot mazliet dzeltēt, bet atdziestot sastingst caurspīdīgā amorfā masā.
Karsējot augstākā temperatūrā, masa kļūst brūna un pārvēršas karamelē, bet, turpinot karsēt, masa pārogļojas. 186°C temperatūrā sāk sadalīties.
Molmasa - 342,29648 g/mol
Blīvums - 1587 kg/m3
Šķīdība ūdenī - 203,9 g uz 100 ml (20 °C…

Atlants