Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 1.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 2.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 3.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 4.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 5.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 6.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 7.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 8.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 9.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 10.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 11.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 12.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 13.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 14.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 15.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 16.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 17.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 18.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 19.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 20.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 21.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 22.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 23.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 24.
  • Referāts 'Šokolādes konfekšu iepakošana', 25.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Šokolādes populārākie iepakošanās veidi    4
2.  Iepakošanās materiāli    5
3.  Iepakojums    9
3.1.  Primārais iepakojums    9
3.1.1.  Šokolādes konfektes (iepakotas etiķetē)    9
3.1.2.  Konfekšu kārbas    11
3.2.  Sekundārais iepakojums    13
3.3.  Terciārais iepakojums    14
4.  Iepakošanas process    15
5.  Etiķetes un to marķējums    20
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

5. ETIĶETES UN TO MARĶĒJUMS
Fasēto pārtikas preču marķējumam jāatrodas labi redzamā vietā uz primārā iepakojuma (konfekšu kārbām) vai attiecīgajai pārtikas precei var būt pievienota etiķete (šokolādes konfekšu etiķetes ir pārāk mazas, lai uz tām izvietotu visu nepieciešamo informāciju; uz pašām konfekšu etiķetēm parasti ir tikai firmas logo vai firmas/izstrādājuma nosaukums – skat. 3.1.-3.4. att.). Marķējumā sniegtajai informācijai jābūt viegli saprotamai un ieraugāmai, skaidri salasāmai un neizdzēšamai.
Vizuālais noformējums var būt visdažādākais (stingru ierobežojumu nav), to katrs ražotājs izvēlas pats.
Tirdzniecības nosaukums - normatīvajos aktos noteikts attiecīgās pārtikas preces nosaukums vai, ja šāda nosaukuma nav, - Latvijā parasti lietotais nosaukums vai pārtikas preces apraksts un, ja nepieciešams, tās lietošanas apraksts, kas ir pietiekami precīzs, lai noteiktu pārtikas preces veidu un minēto preci varētu identificēt.
Pārtikas preču sastāvdaļu sarakstā norāda visas pārtikas preces sastāvdaļas dilstošā masas secībā, kā tas ir reģistrētas pārtikas preces ražošanas procesā. Pirms pārtikas preces sastāvdaļu saraksta jābūt norādei, kurā ir vārds "sastāvdaļas" vai "sastāvs". Pārtikas preces sastāvdaļa ir jebkura viela (arī pārtikas piedeva), kas tiek lietota pārtikas preču ražošanas vai sagatavošanas procesā un ir gala produktā. Pārtikas piedevām norāda attiecīgās grupas nosaukumu un pārtikas piedevas nosaukumu vai starptautisko (E) numuru. Aromatizētāji jānorāda ar uzrakstu "aromatizētājs".
Ūdens saturu var nenorādīt, ja tas nepārsniedz 5% no gala produkta masas. Iekavās aiz sastāvdaļas nosaukuma, kura satur ģenētiski modificētus organismus, būs vārdi "ražots no ģenētiski modificēta(s) ..." vai "satur kas ražots no ģenētiski modificēta(s) ..." vai šādi vārdi būs atsevišķā piezīmē aiz sastāvdaļu saraksta, ar zvaigznīti (*) to attiecinot uz attiecīgajām preces sastāvdaļām. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants