Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 1.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 2.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 3.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 4.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 5.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 6.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 7.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 8.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 9.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 10.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 11.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 12.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 13.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 14.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 15.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 16.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 17.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 18.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 19.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 20.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 21.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 22.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 23.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 24.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 25.
  • Referāts 'IEKĀRTAS MAIZES CEPŠANAI', 26.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
I.  Apraksta daļa    3
1.  Kviešu maizes raksturojums    3
1.1.  Maizes receptūra    3
2.  Kviešu maizes ražošanas tehnoloģiskā shēma    7
2.1.  Tehnoloģiskā procesa raksturojums    8
3.  Ražošanā nepieciešamās tehnoloģiskās iekārtas    10
3.1.  Miltu sijātājs    10
3.2.  Mīklas mīcītājs    10
3.3.  Miklas dalītājs    11
3.4.  Mīklas apaļotājs    12
3.6.  Mīklas veidotājs    13
3.7.  Raudzēšanas kamera    14
3.8.  Maizes krāsnis    15
3.9.  Plauktu tipa krāsns    15
3.10.  Maizes griezējs un fasētājs    16
4.  Mīklas apaļotāji un formētāji    18
4.1.  Mīklas apaļotāji    18
4.2.  Miklas formētāji un veidotāji    21
II.  Grafiskā daļa    23
  Secinājumi    23
  Literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

3.3. Mīklas dalītājs
Mīklas dalīsanas merķis ir sadalīt mīklu noteiktas masas gabalos. Mīklas dalītāji (3.3.attēls) var būt ar fiksētu un ar nefiksētu darba ritmu. Mīklas dalītājos ar fiksētu darba ritmu dažādu darba orgānu mehānismu kinemātiskās daļas ir cieši saistītas sava starpa un dalīšanas operācijas notiek stingri noteiktā secībā. Mīklas dalīšana ar nefiksētu darba ritmu notiek tikai pēc ierīces ieslēgšanas, tās nav augstražīgas, bet ļauj elastīgi piemērot darba ritmu atbilstoši ražošanas jaudai.
Mīklas dalītājus pēc darbības principa var iedalīt:
A. Mīklas nogriešana no mīklas gabala
B. Mīklas gabala atdalīšana no kopējas mīklas masas ar mērkabatu palīdzību
C. Presējot vienāda apjoma mīklas gabalus
Dalītajos ar fiksētu darba ritmu mīklas sadalīšana visbiežāk notiek pēc noteikta tilpuma, jo mīkla tiek iespiesta mērējuma kamerā, kuru noregulē atbilstoša lielumā [1].
Tehniskie parametri:
Modelis: BM/2 + AS
Izmērs: 765x765x145 mm
Jauda: 0,92 kW, 400V/ 3 fāzes
Svars: 203 kg
Mīklas dalītājs un veidotājs. Paredzēts regulāru lodīšu veidošanai. Komplektā trīs uzgaļi un divi apaļotāja konteineri.

3.4. Mīklas apaļotājs
Mīklas apaļotāji ir paredzēti kviešu mīklas apaļas formas veidošanai. Maizes ražošanas uzņēmumos plaši lieto konusa tipa mīklas apaļotājus (3.4. attēls). [1]
Mīklas apaļotāja efektivitāte atkarīga no ātruma ar kādu griežas konuss. Tāpēc apaļotājam ir iespējama apgriezienu regulēšana.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants