-
Japānas nacionālās virtuves izpēte
Referāts26 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Tūrisms, viesmīlība, Vēsture, kultūra
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Attēlu saraksts | 3 | |
Ievads | 4 | |
Japānas apraksts | 6 | |
Vēsture | 6 | |
Japānas raksturojums | 7 | |
Uztura tradīcijas | 9 | |
Raksturīgākie produkti uzturā | 10 | |
Ēdienreizes | 12 | |
Nacionālie svētki | 12 | |
Kaimiņtautu ietekme uz japāņu tautas uzturu | 13 | |
Japānas nacionālie ēdieni, kuri ir sastopami citur pasaulē | 14 | |
Japānas 10 raksturīgākie ēdieni un dzērieni | 15 | |
Tehnoloģiskā karte | 17 | |
Ēdiena gatavošanas apraksts | 18 | |
Tehnoloģiskā karte | 19 | |
Tehnoloģiskā shēma | 20 | |
Tehnoloģiskā shēma | 21 | |
Kopsavilkums | 22 | |
Pielikumi | 23 | |
Izmantotā literatūra | 26 |
KOPSAVILKUMS
Japānā ir daudz un dažādi ēdieni, kurus vajadzētu nogaršot katram, šajā darbā tika minēti daži no daudzajiem ēdieniem, kas ir pieejami Japānā vai restorānos, kas tendēti uz Japānas virtuvi.
Šai virtuvei raksturīgi- svaigi un viegli ēdieni. Ēdienu gatavošanā tiek izmantotas maz garšvielas vai vispār netiek izmantotas, lai saglabātu produktu garšu, vizuālo izskatu, kā arī, lai nenomāktu īpašo un raksturīgo garšu.
Ēdieni ir ļoti viegli un sabalansēti atbilstoši mūsdienu tendencēm arī ļoti veselīgi.
Japānā vienā maltītē pasniedz daudz ēdienus, tos serve nelielos trauciņos, ēd ar koka irbuļiem. Uzkodas sastāv no vārītiem dārzeņiem vai jēlām zivīm, mīkstmiešiem. Galveno ēdienu gatavo no ceptas cūkas, teļa, putnu vai zivju gaļas kopā ar bagātīgu rīsu piedevu vai plānām nūdelēm. Maltīte nobeidz ar svaigiem augļiem.
Japānas nacionālie ēdieni, kuri ir sastopami citur pasaulē,lielākoties, ir Sušī un Misso zupa.
…
Japāna ir viena no pārsteidzošākajām valstīm pasaulē. Tā izceļas tieši ar produktiem, ko cilvēki lieto savā uzturā, kā arī ar dažādajām ēdienu kombinācijām un salikumiem, ko pasniedz tūkstošiem cilvēku pasaulē dažādos restorānos, kas tendēti uz japāņu virtuvi. Darbā tiek apskatītas uztura tradīcijas Japānā, kā arī raksturīgākie produkti un ēdieni, Japānas vēsture un raksturojums.