Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Somu ēdienu kultūra', 1.
  • Eseja 'Somu ēdienu kultūra', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Svaigas zivis ir pieejamas visu gadu un tās tiek sagatavotas dažādos veidos. Ziemeļbrieži, alņi un meža putni tiek lietoti izcilu un augsti novērtētu ēdienu pagatavošanā. Viens no pazīstamākajiem ziemeļbrieža ēdieniem ir pagatavots no sasaldētas ziemeļbrieža gaļas strēmelēm un to pasniedz kopā ar kartupeļu biezeni un brūkleņu piedevu.
Meža sēnes labi sader gan ar gaļu, gan ar zivīm. Sēņu sezona sākas pavasarī ar murķeļiem, no kuriem gatavo zupas un sautējumus. Pēc Jāņiem parādās pirmās beciņas un gailenes. Siltie gaileņu salāti, grilēta baltā zivs vēžu mērcē un ogu pīrāgs ir lieliska maltīte vasaras nogalē.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants