Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 1.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 2.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 3.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 4.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 5.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 6.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 7.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 8.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 9.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 10.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 11.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 12.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 13.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 14.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 15.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 16.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 17.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 18.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 19.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 20.
  • Prezentācija 'Uzturs, kas pasargā no vēža', 21.
Darba fragmentsAizvērt

Audzēju veidošanos veicina vai pat rada brīvo radikāļu izraisītie šūnu membrānu vai kodolu DNS bojājumi.
Brīvie radikāļi ir atomi, molekulas vai joni ar vienu vai vairākiem nepāra elektroniem. Tiem piemīt spēja ātri un neatgriezeniski oksidēt dažādas struktūras, piemēram, nepiesātinātās taukskābes, kas veido šūnu membrānu.
Palielināts brīvo radikāļu daudzums veicina dažādu slimību attīstību un novecošanas procesus.
Bet pret brīvajiem radikāļiem cīnās un tos neitralizē antioksidanti. Tādēļ augļiem un dārzeņiem, pateicoties lielajam antioksidantu saturam, piemīt atindējošas īpašības.

Atlants