-
Uzturmācība
Referāts38 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Amatniecība, mājturība
Līmenis:
Augstskolas
Literatūras saraksts:
7 vienības
Atsauces:
Nav
SatursAizvērt
| Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
| IEVADS | 2 | |
| 1. | UZTURVIELU NOZĪME ORGANISMĀ | 3 |
| 1.2. | UZTURVIELU RAKSTUROJUMS | 4 |
| 2. | ĢIMENES UZTURA ORGANIZĀCIJA | 9 |
| 2.1. | ĢIMENES LOCEKĻU UZTURA REŽĪMS | 9 |
| 2.2. | UZTURA FORMULA ELITAI | 10 |
| 2.3. | UZTURA FORMULA ELFRĪDAI | 11 |
| 2.4. | SABALANSĒTA UZTURA FORMULA ELITAI | 12 |
| 2.5. | SABALANSĒTA UZTURA FORMULA ELFRĪDAI | 13 |
| 2.6. | ĢIMENES REĀLĀ DIENAS UZTURA UZTURVĒRTĪBA | 14 |
| 2.7. | IETEICAMĀ ĒDIENKARTE ELITAI | 18 |
| 2.8. | IETEICAMĀ ĒDIENKARTE AR IEROBEŽOTIEM LĪDZEKĻIEM | 22 |
| 2.8. | ĒDIENKARTE NEDĒĻAI | 26 |
| 3. | GRAUDAUGI. MILTI. MAKARONI | 25 |
| 3.1. | GRAUDAUGI | 28 |
| 3.1.1. | GRAUDAUGU UZTURVĒRTĪBA | 29 |
| 3.1.2. | UZTURVIELU ZUDUMI GRAUDAUGOS | 29 |
| 3.2. | MILTI | 30 |
| 3.2.1. | MILTU UZTURVĒRTĪBA | 30 |
| 3.2.2. | MILTU PIELIETOJUMS | 31 |
| 3.3. | MAKARONI | 31 |
| 3.3.1. | MAKARONU IEDALĪJUMS | 33 |
| 3.3.2. | IETEIKUMI MAKARONU GATAVOŠANĀ | 33 |
| 3.3.3. | PILNVĒRTĪGS MAKARONU ĒDIENS | 34 |
| SECINĀJUMI | 37 | |
| LITERATŪRAS SARAKSTS | 39 |
Darba fragmentsAizvērt
Cilvēka organisma dzīvības norisēm ir nepieciešams materiāls – uzturs, ko organisms iegūst ar augu un dzīvnieku produktiem. Cilvēka uzturs sastāv no visdažādākiem pārtikas produktiem – gaļas, zivīm, piena, olām, labības produktiem u.c. Apēstie produkti mūsu organismā gremošanas procesā sadalās sastāvdaļās – uzturvielās.…
Autora komentārsAtvērt
Uzturvielu nozīme org.,Ģimenes uztura org.,Sabalansēta uztura formulas aprēķināšana. Ieteicamā ēdienkarte ar izvērstu uzturvērtību. Ēdienkarte nedēļai. Graudaugi. Milti. Makaroni




































