Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 1.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 2.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 3.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 4.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 5.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 6.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 7.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 8.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 9.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 10.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 11.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 12.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 13.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 14.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 15.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 16.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 17.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 18.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 19.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 20.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 21.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 22.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 23.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 24.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 25.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 26.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 27.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 28.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 29.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 30.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 31.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 32.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 33.
  • Referāts 'Jogurta ražošana', 34.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Izejvielu īss raksturojums    4
1.1.  Govs piens    4
1.2.  Ieraugi    6
1.3.  Piedevas    6
2.  Tehnoloģiskais process    7
2.1.  Piena pieņemšana    8
2.2.  Uzsildīšana, normalizācija, homogenizācija un pasterizācija    9
2.3.  Atdzesēšana līdz ieraudzēšanas temperatūrai, ieraudzēšana un raudzēšana    10
2.4.  Iepakošana, atdzesēšana, nogatavināšana un uzglabāšana    10
3.  Tehnoloģiskās iekārtas    11
3.1.  Iekārtas piena pieņemšanai    11
3.2.  Piena tvertne    12
3.3.  Centrbēdzes sūknis    13
3.4.  Pasterizēšanas – dzesēšanas iekārta    14
3.5.  Separators – krējuma atdalītājs    16
3.6.  Krējuma uzglabāšanas tvertne    17
3.7.  Zobratu sūknis    17
3.8.  Plākšņu siltummainis    18
3.9.  Homogenizators    19
3.10.  Rezervuārs skābpiena produktu attīstībai    21
3.11.  Jogurta iepakošanas iekārta    22
4.  Plākšņu tipa Siltummainis    24
  Secinājumi    27
  Izmantotā literatūra    28
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Uzņēmums saņems pienu no piena uzņēmumiem piena cisternās dienā līdz 25000 l, kas vispirms tiks attīrīts, filtrēts, atdzesēts līdz 4 ˚C un uzglabāsies dzesēšanas tvertnē ar tilpumu 25000 l.
• Tiks ražots jogurts (pēc rezervuāra metodes), kura vienīgā piedeva būs stabilizētāji (pektīns, agars vai želatīns), lai nodrošinātu vienmērīgu un patīkamu jogurta konsistenci.
• Jogurta ražošanā tiks izmantotas šādas iekārtas: iekārtas piena pieņemšanai, piena dzesēšanas tvertne, centrbēdzes sūknis, pasterizēšanas – dzesēšanas iekārta, separators – krējuma atdalītājs, krējuma uzglabāšanas tvertne, zobratu sūknis, plākšņu siltummainis, homogenizators, rezervuārs skābpiena produktu attīstībai, jogurta iepakošanas iekārta.
• Jogurta ražoto iekārtu ražība būs 5000 l/h, tātad iekārtas darbosies vismaz 5 stundas, lai no visa piena saražotu jogurtu.
• Kā blakusprodukts radīsies krējums (rodas piena separēšanas procesā), kas sākumā uzglabāsies tvertnē, pasterizēsies plākšņu siltummainī un tālāk tiks iepakots, lai nodotu realizācijai. Krējuma aptrādes iekārtām būs mazāks ražīgums nekā jogurta ražošanas iekārtām.
• Jogurta ražošanai nepieciešams plākšņu tipa siltummainis ar 3 sekcijām – divas reģenerācijas un viena pasterizācijas, bet krējuma pasterizācijai nepieciešams siltummainis ar 4 sekcijām – divas dzesēšanas un vienas reģenerācijas un pasterizācijas.
• Meklējot informāciju par jogurtu, tika novērots,ka piena produktu ražošana ir tehnoloģiski sarežģīts process, jo ir nepieciešams sakomplektēt sarežģītas iekārtas ar vienādiem ražīgumiem un tas nav viegli izdarāms.

Autora komentārsAtvērt
Atlants